PropertyValue
opmo:account
is sioc:container_of of
sioc:content
  • Me ha llegado un correo sobre lo que ha pasado y está pasando en el Cabanyal.\n\nAquí os lo copio... seguro que es de vuestro interés.\n\nMás información en: www.cabanyal.com \n\nEl dia 25 deJuliol de 1998 els habitants del Cabanyal ens vam desdejunar amb lanotícia que el Partido Popular de l'Ajuntament de València haviadecidit (contra l'opinió dels altres grups polítics municipals)prolongar l'Avinguda de Blasco Ibañez fins a la mar Mediterrània (demoment). No va ser un bon dia. De seguida, la pena, la preocupació, laindignació i el rebuig de molts ens van fer apropar-nos primer,organitzar-nos desprès i lluitar fins el dia d'avui.
    \n \nHem passat vora 10 anys amenaçats per l'especulació i interessos particulars. \n \nMentre tant hem vist com no érem les úniques víctimes de la políticaclassista, depredadora i megalòmana de l'Ajuntament. Hem lluitat iperdut amb la gent de la Punta, hem guanyat (no del tot) amb elBotànic, ens hem alegrat al carrer que a Patraix estiguen de momentlliures de camps magnètics perillosos. Hem rebut ajut de llauradorsd'Alboraia i ara són ells també amenaçats, portem al nostre cor el doldels morts al metro de la línia 1. \nPodríem malauradament continuar. Hem sabut que no estem sols i hem après la solidaritat. \n \nMentretant els nostres vells s'han anat fent majors, els xiquets , grans;moltes cases les hem renovellat i la gent atén cada detall, fa elmenjar, neteja i celebra les festes com si no tinguérem sobre el capl'espasa que amenaça. La vida transcorre al nostre barri entre carrerscada vegada més abandonats pel poder municipal. \n \nMentretant hem fet cassolades, manifestacions al barri i la ciutat, falles dedenuncia, nou edicions de Portes Obertes (compartint les cases,actuacions teatrals, exposicions d'arts, concerts i festes) hemprotestat al Cabanyal, a València, a Madrid, a París, a Brussel·les...hem fet lo possible i lo que semblava impossible: hem aturat ladestrucció del nostre barri i l'espoliació de les persones directamentafectades per l'enderrocament de les seves cases. \n \nVamaconseguir la paralització cautelar de les obres del pla de destruccióa la zona protegida del barri i estem a l'espera de la decisió últimadel Tribunal Suprem que no ha de tardar. \n \n L'ajuntamentper contra no està a l'espera i ha decidit fer política de terracremada. Al Juliol passat 136 famílies del carrer Sant Pere ( casesprecioses i dins del Conjunt Històric Protegit ) van rebre un sobregran que portava l'anunci de la desgracia: se'ls expropiava la casa perun terç del seu valor real. Gent treballadora/pensionista "a la putacalle" amb un horitzó més que negre. Hem denunciat de maneracol·lectiva la il·legalitat del procés, hem determinat el seu valorreal. Hem vist que la nostra lluita tenia sentit: els nostres pitjorsmalsons es feien realitat.
    \n \nArava de bo: exigim a l'Ajuntament que paralitze les expropiacions fins lasentència del Tribunal Suprem. Demanem al Tribunal Suprem que no demorela sentència. En aquest cas la justícia tardana ja no faria justícia.La casa destruïda no té remei. La gent feta fora no té consol. Hem deparar-los. Anem a fer-ho. Et demanem que ens fases costat. No deixaremsola cap persona defensant sa casa. Tots i totes estarem amb ella. Larealitat els pot desbordar i a València una vegada més s'imposarà lagermanor, l'evidència del poder popular sobre el poder polític mésinhumà. Per fer-ho possible escriu el teu nom i el teu telèfon i quan et cridem vine i posa el teu cos i el tu cor junt als nostres. Per a coordinar la resistència hem creat un compte de correu específic: solidaritat@cabanyal.com \n SALVEM EL CABANYAL – envia les teues dades a : solidaritat@cabanyal.com \n­­­­-­­­------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ \n Nom: ­­­­­­­­­­­­­­­­___________ ___________ \nTelèfon:____________________ \n \nCorreu Electrònic: ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­__________________________ \n
    \n
sioc:created_at
  • 2007-10-11 10:11:57
is sioc:creator_of of
is opmo:effect of
sioc:has_container
sioc:has_creator
sioc:has_reply
opmo:pname
  • http://lacomunidad.elpais.com/davidferrer/2007/10/11/cabanal-vs-cabanyal (xsd:anyURI)
sioc:title
  • CABAÑAL vs CABANYAL
rdf:type

Metadata

Anon_0  
expand all